Dit Ben Ik!

Hallo Dit Ben Ik!, Karin van der Bruggen- van Rijswijk.  Gelukkig getrouwd woon ik samen met Bram van Rijswijk en onze dochter Feije (okt. 2018) in het frisse, natuurlijke en prachtige Loon op Zand.

Gastouderopvang Dit Ben ik! is een opvang die zich richt op de natuurlijke en eigen ontwikkeling van je kind. Wij bieden kinderen het vertrouwen, de ruimte en de huiselijkheid zodat zij gelukkig zichzelf kunnen zijn! Er wordt naar kinderen gekeken en geluisterd. Kinderen geven zelf aan waar ze aan toe zijn, wat ze willen en waarin zij zich willen ontwikkelen, of dit nu motorisch, sociaal-emotioneel of mentaal is. Wij gaan zoveel mogelijk uit van het kind.

 

Achtergrond

Binnen de gastouderopvang maak ik als gastouder gebruik van alle kennis en vaardigheden die ik door de jaren heen heb opgedaan, in studies en binnen mijn eigen praktijk. ‘KUZZ, Kracht uit Zeven Zonnestralen’ is reeds sinds 2012 mijn grote passie. Vanaf het begin ben ik met mijn praktijk werkzaam geweest binnen de opvoeding, zowel als begeleider van ouders met hun opvoedingsvragen, alsook binnen de opvang en begeleiding van hun kinderen. Ik werkte met hen samen op weg naar een ‘stralend ouderschap’.

Naast het werken in de dagelijkse praktijk geef ik tot op heden nog regelmatig informatieavonden aan ouders en trainingen aan professionals omtrent het opvoeden en begeleiden van kinderen. Dit blijf ik, naast de overige activiteiten die ik uitvoer, nog steeds doen.

Graag neem ik mijn ervaringen mee om de opvangkinderen ook te laten stralen!

 

Relevante studies

  • PABO (Lerarenopleiding Basisonderwijs)
  • Kindercoach; specialisatie in ADHD, Nieuwetijd & Hooggevoeligheid
  • Yogaopleidingen; babyyoga, kinderyoga en zwangerschapsyoga
  • Massageopleidingen; zwangeren, baby’s en kinderen
  • Medische – en Psychosociale basiskennis, alsook EHBO aan kinderen
  • Bijscholingen binnen de gastouderopvang o.a. op pedagogisch en communicatief vlak