Een dagje bij ons

Gastouderopvang Dit Ben Ik! gaat uit van de belevingswereld en interesses van de kinderen op dat moment. Een kind krijgt de vrijheid zichzelf en diens interesses te ontwikkelen en achterna te gaan. Wij sluiten hierbij aan en laten thema’s (Helloween, Sinterklaas, Vaderdag, etc.) achterwegen, tenzij kinderen hier zelf mee komen.

Een voorbeeld van hoe wij aansluiten bij de ontwikkeling: een kind richt zich op het stapelen van duplo blokken en is tevens geïnteresseerd in kleuren. Wij sluiten hierbij aan door een toepasselijke opdracht te bedenken waarbij we bijvoorbeeld een regenboogtoren maken en alle kleuren aan bod komen, mits het kind dit toelaat en hier interesse in heeft.

Wij houden ervan elke dag een frisse neus te halen. Lekker buiten spelen, wandelen of ravotten in de duinen zijn voorbeelden hiervan. Echter nemen wij kinderen ook weleens mee in andere activiteiten die aandacht besteden aan uiteenlopende ontwikkelingsgebieden. Voorbeelden hiervan zijn: , muziek maken & liedjes zingen, puzzelen, tekenen, schilderen & knutselen, maar ook komen kinderen op een speelse manier in aanraking met onze (moes)tuin, kinderyoga en kindermassage.

Spelen en bezig zijn doen wij het liefst! Beeldschermen horen hier voor ons niet bij.

   

De dagindeling

De dagindeling is een grove indicatie van de dag. Het kind staat bij ons centraal! Er wordt rekening gehouden met het eigen ritme van elk kind. Doordat kinderen eerder moe zijn, volledig in hun spel zitten of eerder trek hebben, kan de indeling wat veranderen.

9.30-10.00    Fruit met wat drinken.
12.00-13.00   Lunchmaaltijd met wat drinken.
± 15.00        Fruit, groenten of tussendoortje met wat drinken.
± 16:45        Extra eet- en drink moment  (indien gewenst)
18:00           Avond maaltijd